Dršťková polévka z hlívy podle tety Alenky

14. března 2009 v 21:27 | Lucka |  Recepty
Večer jsem se dostala k výrobě naší oblíbené polévky. Je pravda, že dršťky jsou držťky a že je to jen napodobenina, ale zdařilá . (Zrovna tady voní...) Výhodou je rychlá a jednoduchá příprava. A taky si ji dají také ti, kdo se nad držťkama ofrňují (i takové známe).

Recept (velice přibližný):

200g hlívy ústřičné
1 cibule
kmín
česnek 2-4 stroužky
masox
ml. paprika
mouka
majoránka
sůl

V hrnci na domácím sádle zpěníme cibuli do sklovata (do voňava) a kmín. Pak přidáme nakrájenou hlívu a dusíme. Ona pustí šťávu a musí se to chvíli míchat, aby se trochu vypekla. Pak přisypeme mouku a uděláme jíšku. Můžeme to maličko podlít vodou. Přidáme vodu (lépe vývar) 1-1,5 l, masox, česnek, mletou papriku, majoránku a sůl. No a necháme to chvilku povařit, až je všechno měkké a tak akorát.
Fajnšmekři si k tomu opečou houskové kostičky na másle a přidají Tabasco nebo Magi.
A to je celé a moc dobré!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mlle Mlle | Web | 15. března 2009 v 18:51 | Reagovat

Houbová držťkovka!!! Mňam!!! U nás ji vždycky vaříme z jakékoliv tvrdé houby... ale nejlepší je z kotrče, ten skoro vypadá jako ty pravé držťky.

2 Simi Simi | Web | 27. dubna 2009 v 20:40 | Reagovat

Dobrota! Ale já si na vaření hříbků netroufám! Bojím se, že na tom něco pokazím!

3 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 17. května 2009 v 22:50 | Reagovat

Dršťkovou nejím,houbovou miluju :-) Houbová dršťková je velmi lákavá,vyzkouším ji.U nás musí být polévečka každý den :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.