Pivní polévka

22. července 2009 v 9:14 | Lucka |  Recepty
Tenhle recept je velice jednoduchý a konečný výsledek chutný. Jak jinak, polévka je z piva a pivo opravdu nic nezkazí. :-)

Ingredience (od oka, na jeden menší hrnec):
200 ml piva
1 cibule
kousek másla
mouka
vývar nebo masox
10 dkg strouhaného sýra
kousek chleba
10 dkg šunky nebo slaniny
pažitka nebo petržel
pepř
sůl

Postup:
Na másle zpěníme cibulku, přidáme slaninu nebo šunku nakrájenou na kostičky, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Potom přilijeme asi 200 ml piva a doplníme vývarem (v nouzi použijeme masox). Povaříme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou petrželku nebo pažitku.
Po nalití do mističky ještě posypeme strouhaným sýrem a přidáme kostičky opečeného chleba.
Mňamka je hotova!


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 22. července 2009 v 9:27 | Reagovat

To stojí za vyzkoušení. tak jsme Lucko včera zabili jednoho kačírka a jednu kačnku. Asi jsme to přece jen trochu uspěchali. Kačenka 2,60kg a kačírek 2,90kg. Počkám s těmi ostatními ještě ty tři týdny i za cenu, že se to bude hůř škubat. někde na netu jsem si přečetla, že po zabití se má kačena nejdříve zchladit ve studené vodě a pak teprve ponořit do horké. Udělali jsme to tak a škubání šlo jako po másle. ;-)

2 Jitka Jitka | Web | 22. července 2009 v 9:31 | Reagovat

Jo a málem bych zapomněla. Už se konečně chystá místo na včelky. Dva oddělky už máme zajištěny, teď jel manžel kvůli nástavkům k jednomu pánovi, který je dělá. Z toho mám radost největší. Budu chodit k tobě vyzvídat, pokud tě to nebude obtěžovat. ;-)

3 Lucka Lucka | 22. července 2009 v 9:49 | Reagovat

[1]: Tak mi to vrtalo hlavou, až jsem vyndala kachnu z mražáku. Oškubaná, v "kuchyňské úpravě" váží 1,5 kg. Jsem sama zvědavá, kam až ti dorostou když je necháš déle.  ;-)

4 Jitka Jitka | Web | 22. července 2009 v 14:50 | Reagovat

Podle letáku z drůbežárny, by měly mít Barbárie 2,5-7kg během 12 týdnů. Takže ta naše váha není podle nich nic moc. Ale je pravda, že jsou teprve devítitýdenní. ;-)

5 Lucka Lucka | 22. července 2009 v 15:37 | Reagovat

7 Kg? Ufff! To mi přijde přehnané. Nevím, jestli tolik vůbec váží náš kačer...možná nějakým intenzivním výkrmem. :-?

6 Jarka Jarka | E-mail | 22. července 2009 v 20:44 | Reagovat

Koukám, jak jste se od pivní polévky dostaly ke kačenkám na pekáč. Možná napřed polévku a pak kachničku? Asi ne, tato polévka vypadá na vydatnou a na maso už by nezbylo v břiše místo!  [:tired:]  :-P

7 Lucka Lucka | 23. července 2009 v 8:46 | Reagovat

:-D Nojo, nějak se nám ta debata zvrhla... :D Ta polévka je opravdu dost vydatná, spíš ke svačince.  ;-)

8 Karin Karin | Web | 23. července 2009 v 13:19 | Reagovat

komentář stručný: Mám hlad:-D Nebo spíš chuť, polévka vypadá dobře

9 šárka šárka | Web | 23. července 2009 v 15:55 | Reagovat

Jo,jo,vypadá dobře.A jednodušše.Schválně ji vyzkouším :-)

10 Míra.P Míra.P | E-mail | Web | 23. července 2009 v 16:55 | Reagovat

Tak jsem to doma nadhodil a uvidíme třeba se dočkám a polívčička bude. ;-) Sám jí vařit asi nebudu protože jsem "línej jak vandrák v červenci" jak říká můj táta.  :-D

11 Eva* Eva* | Web | 23. července 2009 v 17:06 | Reagovat

Vypadá to moc hezky, Lucko, už jsem si recept bez dovolení zkopírovala a co nejdřív vyzkouším, protože pivo já můžu a moje polovička taky.  :-D
U nás se blíží šílená bouřka, uáááá a já sem doma sama.  :-x

12 DolceVita DolceVita | Web | 10. října 2010 v 11:46 | Reagovat

Tahle pivní polévka si by se dokonale hodila předsunout před můj pivní štrúdl s jablky, pivními rozinkami a pivní glazurou ;o) Pěkný recept a vůbec ... pěkné čtení na tomto blogu.

Zdravím a přeji pěknou neděli.
Šárka

Všechny pivní milovníky zvu na pivní štrúdl:
http://dolcevita.blog.cz/1010/pivni-strudl-s-jablky-pivnimi-rozinkami-a-pivni-glazurou

13 JVK JVK | 28. ledna 2011 v 12:58 | Reagovat

Uvařil jsem sprostší verzi s olejem, gothajem a bez jíšky, Šla na dračku. Člověk jí odpustí i jistou hořkost, když ví, odkud se v ní vzala.

14 JVK JVK | 28. ledna 2011 v 12:59 | Reagovat

Zapomněl jsem poděkovat za recept. Díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.